Oud-Commando wandelaars bekeken Sauerland(schap)
Door: Gérard Urselmann/Co Hartman
Blijf op de hoogte en volg Co Hartman
15 Mei 2017 | Nederland, Schaarsbergen
Onder leiding van Co Hartman (COV-Gld) en deelnemers uit ons land van noord tot zuid liep een tiental Groene Baretten in de week van 15 mei de 75 km lange Homert wandelroute in Sauerland. Het tiental werd tot elftal geformeerd door de (traditionele) deelname van een gewaardeerde en actieve donateur, genaamd Martien van Barneveld. Deze route loopt van Arnsberg naar de Rhein Weser Turm, die op de halve lengte ligt van de 150 km lange Rothaarsteig. Voor deze wandelaars bekend als eindpunt in 2015 en startpunt in 2016.
Indien je de te lezen letters en foto's te klein vindt, dan kun iets doen om het geheel te vergroten. Ga daarvoor naar de grote Letter A en druk daarop. Veel lees- en kijkplezier.
Maandag, reisdag
Co en Gérard melden zich weer bij degene waar wij in 2016 ook de auto mochten parkeren voor deze week. Ze staan hier mooi veilig en voor ons is het een klein stukje lopen naar het bedrijf waar wij de busjes moeten ophalen. Mieke blijft op dit adres en krijgt daar een kopje koffie. Wij moeten toch met de busjes langskomen om de spullen die mee moeten naar Sauerland over te laden. Nadat alles was geregeld zijn wij naar Schaarsbergen vertrokken, waar bij aankomst bleek dat de groep er al was. Eerst koffie met wat er bij gebruikt, daarna de spullen ingeladen en de auto's op de juiste parkeerplek laten zetten. Nadat dit achter rug was zijn wij op weg naar Duitsland gegaan richting Hotel Zur Schmitte in Westernbödenfeld. Alweer voor het derde jaar uitvalbasis voor de wandelingen. Dit met als uitgangspunt: ‘Never change a winning horse’. En dat ‘horse’, dat hotel, gooide ook deze keer weer hoge ogen! Het is 250 km rijden en wij hebben het deze keer in één keer gedaan. Eenmaal in het hotel en nadat iedereen zijn spullen op de kamer had gebracht werden wij door onze ober Mino voorzien van koffie met gebak. Een fantastische ontvangst en je voelt je meteen welkom. Wij hebben wederom bezit genomen van het hoekje dat een beetje als ons territorium wordt beschouwd. Danny heeft dat voor ons geregeld. De mannen blijken elkaar weer veel te vertellen te hebben, ondanks dat zij elkaar wel vaker zien. Cor heeft weer wat mooie verhalen te vertellen en samen met Theo Draaier en Co Baas rollen de grappen en grollen ook weer over hun tong. Het is altijd plezier met die drie mannen. Mieke en ik gaan op tijd naar boven en ik merk dat de gelagkamer al aardig leeg is. Morgen begint de dag weer vroeg en iedereen wil natuurlijk fris beginnen aan dit avontuur.