Ben&Mies 60 jaar getrouwd
Door: Co Hartman
Blijf op de hoogte en volg Co Hartman
28 April 2019 | Nederland, Sloot
Dat is ook de reden dat wij deze dag 28 april zijn uitgenodigd voor hun 60 jarige bruiloft, die dicht in het verschiet ligt. Vlak voordat wij daarheen zouden gaan krijgen wij een berichtje van Ben en Mies. Ik zal het hieronder jullie laten lezen.
Aan onze 45 gasten op zondag 28 april 2019.
Omdat we vragen kregen over die dag hierbij nog een korte toelichting.Wij houden er van om jaarlijks familie en vrienden gezellig bij elkaar te zien. Zij weten dat we dan zo mogelijk tijdens de bijeenkomst iets doen wat een verrassing is en waar je iets ervaart waar je als individu niet zo gauw toe komt. In 2019 doen we dat ter gelegenheid van ons 60-jarig huwelijk in dat jaar, met een wat groter gezelschap dan de andere jaren. Omdat we ook nu iets zochten waar je zelf niet zo gemakkelijk komt, vieren we ons feestje niet in een gerenommeerd restaurant....; maar ergens waar een eenvoudige boerenlunch wordt geserveerd. Vanaf 10.45 uur tijd voor ontvangst met gebak enz. ; daarna trekken we een uurtje uit om wat meer te weten te komen over de plek waar we zitten; Vanaf 12.30 uur tot 14.00 uur is er dan volop tijd voor onderlinge gesprekjes, waarbij intussen gebruik wordt gemaakt van de boerenlunch. Wij herhalen nog maar eens: pijnig jezelf niet met het zoeken naar een eventueel geschenkje voor ons jubileum. Wij hebben uitstekende ervaringen met een VVV cadeaubonnetje, maar vinden het meest belangrijke dat juist jij die dag bij ons bent.
Groetjes van Mies en Ben
Je begrijpt het al, Mieke en ik vroeg op pad naar Sloot, want wij werden daar rond 10.15 uur verwacht. Wij zijn over de dijk bij Lelystad gegaan, want binnendoor rijden is veel mooier dan over de snelwegen. Onze navigator bracht ons precies naar de plek waar wij moesten zijn. Er waren al meer personen aanwezig. Hel bleek dat wij op een bollenkwekerij waren en de bloemen daarvan hadden wij onderweg al op de velden zien staan. Schitterende kleuren waren dat en wij genoten er volop van. Wij werden hartelijk welkom geheten door Ben en Mies. Ook Marchel, de broer van Ben, was er met zijn vrouw. Dat waren voor ons op de moment de enigen die wij kenden. Er werd koffie met gebak geserveerd en dat was heerlijk. Daarna nam Ben het woord en hield een toespraak en zette veel gezinsleden in het zonnetje, maar op een gegeven moment kreeg hij een seintje van de eigenaresse dat hij het kort moest houden, want zij moest ook nog wat vertellen wat wij gingen doen vandaag. Naderhand zei Ben tegen mij dat hij ons ook nog in het zonnetje had willen zetten, maar dat kwam er niet meer van en dat vonden wij niet zo erg, want wij weten dat zij veel om ons geven.
De vrouw van de bollenkweker gaf ons een schitterend overzicht wat er allemaal moet gebeuren voor de bollen gereed zijn voor de verkoop. Het was een prachtig verhaal. Daarna zijn wij met de hele club naar een bollenveld gegaan. Mieke en ik mochten meerijden in een elektrische Tesla. Ik moet zeggen dat is best een belevenis. Bij het instappen gaan de portieren omhoog, dat alleen is al een belevenis. Zij reed op de kop van de stoet. Wij reden naar een prachtig bollenveld waar de tulpen in volle bloei stonden, een schitterend gezicht. Er zijn heel wat foto's van gemaakt. Er stonden daar ook pioentulpen. Ik had die nog nooit gezien. Wat een prachtige bloem is dat. Naar huis heeft de bestuurster even laten zien hoe snel een Tesla kon optrekken en dat was heel apart. Of je in een vliegtuig zit. Binnen 5 seconden bereikt de auto de snelheid van 100 km.
Na een kort, maar mooi ritje, waren wij weer op ons uitgaanspunt aangekomen en daar stonden de tafels gedekt en was er een broodmaaltijd met allemaal lekkere dingen wat het beleg betreft. Tijdens deze maaltijd kwam de dochter van Ben en Mies naast ons zitten en hebben wij een mooi gesprek met elkaar gehad. Zij vertelde ons dat onze namen heel vaak zijn gevallen in huize Heijink en dat wij hoog stonden aangeschreven. Ben en Mies zijn ondertussen ook Opa en Oma en dat vinden ze heel leuk zei hun dochter. Ook Ben en Mies zijn nog bij ons langs geweest voor een praatje. Al met al was het een mooie dag en wij hebben ervan genoten.
Er zouden nog 2 bussen met Amerikanen komen, vandaar dat het feestje tot 14.00 uur was. Bij het weggaan kregen de gasten allemaal een bos pioentulpen mee naar huis. Een mooi gebaar van beiden. Wij hebben weken plezier van deze bloemen gehad. Deze bloem verlept niet maar valt gewoon van de steel af.